neknomination


Neknomination. Ez annak a Facebook-os játék őrületnek a becses neve, amely egyre népszerűbb a magyar internetezők között is.

A játék lényege, hogy valaki felvételt készít magáról, amint megiszik egy korsó sört. A rögzített anyagot 24 órán belül fel kell töltenie az említett közösségi oldalra, illetve a filmecske végén meg kell neveznie egy cimborát, akinek illik szintén készítenie egy ilyen videót. Ha nem szállsz be a játékba, akkor lógsz egy láda sörrel a kihívónak.

A játék az Egyesült Királyságban ütötte fel a fejét 2013-ban, mostanra azonban meghódította már az egész világot.

A legnagyobb gond azonban az, hogy van akik nem sörrel versenyeznek, hanem fél liter töményt gurítanak le egyszerre. Ebbe pedig már öten is belehaltak.

Legutoljára egy 20 éves brit férfi volt az áldozat, aki két korsó gint is lehúzott egymás után.
A korábbi áldozatok Stephen Brookes és Isaac Richardson is azután haltak meg, hogy nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. A rendőrség vizsgálja, hogy ez a játék vezetett-e a cardiffi Stephen Brookes halálához. Ő is ugyanazon a napon hunyt el, miután egy liter vodkát ivott meg.

"Óriási különbség van aközött, ha valaki egy korsó sört, vagy pedig egy korsó tömény italt, például gint hajt fel egy húzásra" - mondta a szeretlekmagyarország.hu-nak dr. Zacher Gábor toxikológus. Utóbbiban ugyanis négyszer annyi alkohol van, így ez az alkoholmérgezésnek olyan súlyos esetét jelenti, ami akár halálos is lehet. A helyzetet súlyosbítja, hogy ebben a "játékban" egy húzásra hajtják fel az alkoholt, ha ugyanis időben elnyújtva fogyasztanák, a hatása sem lenne ennyire durva.

Címkék: neknomination, ivós, facebook, sör, játék, 2014, kis szines