A PROFORCE elnevezésű Európai Uniós pályázat nyitó konferenciáján vettek részt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai Bécsben január 20-án.
A munkában a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon túl projektpartnerként az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Osztrák Meteorológiai Szolgálat és az Alsó Ausztriai Tartományi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vesz részt.

A projekt fő célja egy olyan valószínűségi számításokon alapuló időjárási előrejelzési rendszer kialakítása, amelynek eredményeit veszélyes időjárási helyzetekben a katasztrófavédelmi szervek alkalmazni tudják. A fejlesztendő rendszer összeköti majd az ultrarövidtávú, a rövid- és középtávú előrejelzéseket, amelynek eredményességét tesztalkalmazásokon és esettanulmányokon keresztül fogják vizsgálni a szakemberek a projekt során.

A konferencián elhangzott: fontos, hogy a meteorológus szakemberek a katasztrófavédelem számára használható információkat biztosítsanak a várható időjárási eseményeket megelőző intézkedések meghozatalához, az emberi élet- és vagyonbiztonság érdekében.

Címkék: megyek, katasztrófavédelmi, hatóság, 2014, somogy, kis szines