A lakók örülnek a jelenlétüknek. Azt mondják, így nagyobb biztonságban érzik magukat. A megyei kapitányság Somogyban 74 egyesülettel működik együtt.

A leggyakrabban kisebb lopásokat derítenek fel a polgárőrök. Most pedig már határozottabban is felléphetnek, ha kell. Akár gázspray-t is bevethetnek.

- Ami a rendőrségnek a rendszeresített gázsprayjé azt használhatjuk mi is. Hála Istennek még erre nem került sor, ez talán annak is köszönhető, hogy elég jó a közbiztonság Kaposváron - mondta a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület elnöke, Domán Tibor.

Batéban is nyugodtan élnek az emberek. A település biztonságára 20 polgárőr figyel. Gázspray-t mostantól ők is ugyanúgy használhatnak. Szerintük azonban erre nem lesz szükség.

- Úgy gondoljuk, hogy nem a mi tevékenységünk az, hogy a renitens rablók, betörők után futkározzunk, és őket esetleg feltartóztassuk, minekünk tulajdonképpen megelőző tevékenységünk van - tette hozzá a Batéi Polgárőr Egyesület tagja, Wittmann Dezső.

A rendőrség szerint ez is nagyon fontos, sokat segít munkájukban a polgárőrség.

- A főkapitányságon tevékenykedő kollégák, járőrök, illetve körzeti megbízottak napi tevékenységét nagyban segítik a megyében dolgozó polgárőrök, mint kistelepülések, mint városi területek, közterületek tekintetében is - mondta a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivő, Méhes Dóra.

A megyei kapitányság Somogyban összesen 74 egyesülettel működik együtt. A jövőben pedig további öttel kötnek megállapodást.

Címkék: gázspray, polgár, őr, megye, somogy, kis szines