A legtöbben éjfélkor durrantották el a rakétákat. Tűzijátékot fellőni december 31-én este 6-tól újév reggel 6 óráig lehetett. Ami megmaradt, később már nem lehet felhasználni.

- A fel nem használt pirotechnikai termékeket a vásárlás helyén, illetve az üzemeltető, az árusító által meghatározott helyen visszaválthatók január 5-ig. Utána birtokolni tilos - mondta Leposa Péter, igazgatásrendészeti osztályvezető, SMRFK.

Ha valaki mégis magánál tartja, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat. A tűzoltók szerint azonban nemcsak ezért érdemes visszavinni a tűzijátékokat.

- A pirotechnikai termékek otthoni tárolása már csak azért sem biztonságos, mert hiszen egy esetleges tűzesetnél sokkal nagyobb károkat okozhat - válaszolta Bázelné Mihályka Szabina, szóvivő, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zárt ajtó, lehúzott roló. Ez a látvány fogadta ma stábunkat. Ide lehet visszahozni a fel nem használt rakétákat január 5-ig. A konténernél azonban nem találtunk senkit.

Az általunk megkérdezett fogyasztóvédő szerint annak ellenére, hogy kényelmetlenséggel jár az, hogy napi mindössze egy órát adtak a kereskedők a visszaváltásra, a jogszabályoknak megfelel, így hivatalosan nem kifogásolható.

Nézze meg videónkat is a témában:

Címkék: vétel, tűzi, vissza, játék, 2014, kis szines