A hitelesítéskor 98 kilósnak mérlegelt és 220 centiméteresnek mért ragadozójával a helybéli horgász tórekordot állított be. Ugyanakkor az is igaz, hogy az általa megakasztott monstrum négy centit ráver arra a harcsára, amely legutóbb júniusban állította be a súlyban számított desedai csúcsot.

Egyébként az országos rekord is somogyi vízhez köthető, méghozzá a töröcskeihez. Az a gigász 230 centi hosszú volt és 113 kilót nyomott.

Mihajlovits Róbert három évtizede vallatja a Deseda vízét, van tapasztalata tehát a ragadozó halak horgászatában. A gumihalra rávágó óriás azonban őt is meglepte. Korábban két, bő nyolcvan kilós harcsát ugyan már fogott a tavon, ám ekkora halra ő sem számított. Az örömteli fotózkodás és papírmunka után a szörnyeteget visszaengedték a tóba.

Hangképes helyszíni beszámolónkért kattintson az alábbi képre!

 

 

Hasonló témájú cikkeink közül néhány:

2013-07-10: Csontival és tecnopufival csalt horogra egy félmázsás, 135 centis bajuszost egy somogyi horgász Töröcskén.

2013-06-13: Hatalmas ragadozó fürdette meg a horgászt: a több mint két méteres, hatvankilenc kilós óriásnak gilisztacsokorra támadt gusztusa.

2013-06-06: 217 centiméter hosszú, hetven kilós harcsát fogott egy kora nyári hajnalon egy kaposvári horgász a Desedán. Húsz perc alatt partra húzta a monstrumot.

Címkék: harcsa, Deseda, rekord, horgász, Kaposvár, kis szines