Óriási tömeg volt a hétvégén a bevásárló központokban. Sokan a karácsony előtti utolsó napokra hagyják a nagy bevásárlást. Az üzletek ajtajai azonban holnap délután pár napra teljesen bezárnak.

Ez alól kivételek a non-stop boltok, az éttermek és a benzinkutak. Ezek az üzletek karácsonykor is nyitva lesznek.

A gyógyszertárak is bezárnak kedden. Kaposváron délután 4 órától csak a kórház melletti patika lesz nyitva. A tapasztalatok szerint ilyenkor több százan fordulnak meg a gyógyszertárban.



A házi orvosok sem rendelnek az ünnepek alatt. Kaposváron az Ezredév utcai orvosi ügyelet látja el a sürgősségi feladatokat.

Érdemes tájékozódni azoknak is, akik helyi járatos busszal közlekednek. A Kaposvári Tömegközlekedés járatai ugyanis egész héten munkaszüneti nap szerint mennek.

A távolsági buszok közlekedésében viszont lehet eltérés. Szenteste napján a legtöbb busz 17 órakor indul utoljára, lesz azonban olyan járat is, amely este fél nyolckor gördül ki. Karácsony első és másnapján viszont vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Pénteken a volánbuszok szabadnap, a helyi járatos buszok pedig munkaszüneti nap szerint járnak. A vonatok is ritkábban indulnak.

Címkék: gyógyszertár, orvos, nyitva, ügyelet, busz, menetrend, vonat, kis szines