Szerelést húztak és pályára léptek a kicsik a kaposvári jégcsarnokban. Ezen az utánpótlástornán két pályán négy csapat küzdött egymással.

- Ez az idei szezon első mini tornája, amit mi rendezünk. Vendégként Szekszárdól és Zalaegeszegről szerepelnek csapatok, és természetesen tőlünk egy csapat - mondta a Kaposvár Hoki Club SE edzője, Vörös István.

A fiatalok nagy lelkesedéssel kergették a korongot, és a gólok is potyogtak rendesen. Ebben a a korosztályban azonban még nem az a fontos, hogy ki nyer és melyik csapat veszít.

- Ebben a korosztályban vannak nálunk U8-as és U10-es korosztyály gyermekek. Szépen fejlődnek. Nincsenek nagy elvárások, nem kell nézni az eredményt. A cél az, hogy a kisgyerek megszeresse a jégkorongot. Ajánlom minden kaposvári kisfiúnak öt éves kortól. Olyan jégbiztonsága lesz, hogy már csak a technikailag kell igazán fejleszteni - tette hozzá az edző, Vörös István.

A sportág nem csak a fiúk között népszerű a somogyi megyeszékhelyen. A Kaposvár Hoki Club Sportegyesület fiataljai négy korosztályban edzenek minden délután, a hétvégén pedig bajnoki meccseket is játszanak a jégcsarnokban.

Címkék: hoki, jégkorong, mini, torna, kis szines, sport