Sokan várakoztak a Vármegyeháza előterében. 65 család 160 gyerekkel érkezett a megye minden részéből. Belépőként szaloncukrot kaptak, amit a legkisebbek meg is kóstoltak. A szülők szerint minden fáradtságot megér az, hogy sok gyereket nevelhetnek.

- Nálunk megkapnak mindnet a gyerekek, hál istennek, hát nem mondom, hogy könnyű, de azt se hogy nehezebb, vannak a nagycsaládos kedvezmények - válaszolta Kiss Gáborné Nagyatádról.

Pedig a karácsonyi lista nem rövid, minden kicsi tudja már mit szeretne.

- Egy Monster High babát szeretnék. Milyen ez a baba? Hullámos hajú, szép csinos lila szoknyája van.

Mikulások, manók és krampuszok szórakoztatták a gyerekeket. A Kaposvári Egyetem színészhallgatói műsorral kedveskedtek a nagycsaládosoknak. A megyei közgyűlés elnöke pedig köszönetet mondott a szülőknek azért, hogy akár áldozatot is vállalva nevelnek több gyermeket.

- A gyermek, a nagy család óriási öröm, és egyben óriási felelősség is. Legnagyobb öröm, hogy magyar családok egyre többen vállalnak ebből a felelősségből. Korábban az álmaikhoz képest kevesebbet vállaltak, azért dolgoztunk az elmúlt években, hogy az álmaiknak megfelelő számú gyereket vállalhassanak - mondta Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A gyerekeknek és szüleiknek ajándékkal kedveskedtek, hogy még szebben telhessenek az ünnepek.

Címkék: városmegyeháza, télapó, nagycsalád, ajándék, karácsony, kis szines