Végleges, sorkatonaság januártól - adja meg a felütést az egyik magyar blog cikkírója. Az írásból pedig egy bizonyos Kovács Istvánra hivatkozva azt is megtudhatjuk, miért is van szükség az intézmény újbóli bevezetésére.

hoax


Ne ijedjen meg! A cikk ugyanis mindenféle valóságalapot nélkülöz. Elég csak kicsit lejjebb görgetni az oldalon, és elolvasni a szerkesztők jogi nyilatkozatát: "a Hírszabadság weboldal fiktív híreket kreál az olvasók számára szórakoztatás céljából, így az itt olvasható történetek csak az agy szüleményei, nincsen valóságalapjuk. Aki a weboldalunkon olvasgat, tartalmat oszt meg, automatikusan elfogadja, hogy ez az oldal szórakoztatás céljából jött létre, nem pedig rémhír terjesztésként. A cikkekben szereplő személyek, nevek, csak a képzelet szüleménye, bármilyen hasonlóság a a valósággal csak a véletlen műve."

Ezt a szöveget azonban láthatólag senki sem vette észre, ugyanis e cikk írásának időpontjában már mintegy 42 ezer ember lájkolta az írást, ami azóta is vírusként terjed a neten.

Miért jó ez a készítőknek?

Ha jobban megfigyeljük az oldal felépítését, rögtön észrevehető, hogy az álhírek mellett néhány Google hirdetést is tartalmaz a felület. Ezek pedig kattintás után pénzt termelnek. Így egy-egy ehhez hasonlóan befuttatott hoax-szal már szép kis summát tehetnek zsebre a szerkesztők.

Címkék: hoax, álhír, hír, facebook, kamu, kis szines