A fotók széles körben mutatják be a katasztrófavédelem tevékenységét. A bemutatóanyag összeállításánál kiemelt szempont volt, hogy a gyermekek és a közösségi szolgálatot teljesítő diákok tájékozottabbak legyenek a veszélyhelyzetekben.


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A katasztrófavédelem fontosnak tartja, hogy a fiatalok megismerjék a bevetések során alkalmazott egyéni védőfelszereléseket, a tűzoltók eszközeit. Fontos szempont, hogy az ifjúság tisztában legyen például azzal, hogy egy apró figyelmetlenség is erdőtüzet okozhat. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a megelőzés és a biztonság a mindennapi életük szerves részévé váljon - hangsúlyozta a kaposvári megnyitón Békési András tűzoltó alezredes, a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője.

A vándorkiállítás a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon december 6-ig látogatható (előzetes bejelentkezést követően).

forrás és fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: tűzoltó, kiállítás, katasztrófavédelem, megye, Somogy, Kaposvár, kis szines