Kaposvár, Pécs, Mohács, illetve Solt, Kiskőrös és Baja térségében havazik. Szállingózik a hó Somogy és Tolna megyében, valamint Kecskemét környékén, Hódmezővásárhelynél havas esőre kell számítani - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn kora este az MTI-vel.

Az Útinform szolgálatának este fél 6-os összesítése alapján Zala, Somogy, Veszprém, Tolna és Baranya, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében vizes, nedves a fő- és mellékutak burkolata. Kaposvár környékén az alsóbbrendű utakon havas szakaszokra is számítani kell.

Az autópályák jól járhatóak, többnyire vizesek, nedvesek, néhol felszáradóban vannak.

A látótávolság kielégítő, néhány helyen párás a levegő. Solt és Kiskőrös környezetében közepes (100-300 méter közötti) a belátható útszakasz. A Dunántúlon és az észak-keleti országrészben erős széllökések lassítják a haladást - írta a közút, hozzátéve: viharos erejű a szél Szombathely, Győr, Veszprém és Sárvár térségében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén az éjszakai órákban is kettes készültség lesz érvényben, szükség esetén bármikor bevethetőek lesznek a munkagépek és a szakemberek is - hangsúlyozták.

A közútkezelő továbbra is fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Azt kéri, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, elérhetőségeik megtalálhatók a www.utinform.hu oldalon.

Címkék: inform, út, közlekedés, tél, havas, kis szines