- Egy kis édesség, ami széppé teszi egy kis hajgumi, esetleg tisztálkodási szert, pipere holmikat. És hangsúlyt feketetünk arra, hogy valami kis játék plüssállat aminek igazán örülnek a gyerekek - cipősdobozba pakolja az ajándékokat a Baptista Alapítvány önkéntese. Idén ugyanis ők készítik el a csomagokat a felajánlásokból.

- Lehetővé szeretnénk tenni az alacsonyabb jövedelmű családok számára is, hogy egy kis jótékonyságot gyakoroljanak így karácsony előtt. És ezért inkább új dolgokat várun. Pár száz forintos apróságokkal is tudnak minket támogatni - Frank Erika, önkéntes, Békevár Alapítvány

Az ajándékokat kaposvári üzletekben és a baptista imaházban várják. Az alapítvány a cipősdobozokkal a leghátrányosabb helyzetű mélyszegénységben élő, családokat támogatja.

A katolikus egyház a felajánlásokat eladja, a befolyt összegből pedig ehhez hasonló élelmiszercsomagot állítanak össze.

A Magyar Vöröskereszt is gyűjt. Itt azt mondják egyre több a rászoruló.

- A rászorulók aránya elég magas, hiszen sok megkeresést kapunk már most november végén is karácsonnyal kacsolatban - Gyarmati László, szakmai vezető, Magyar Vöröskereszt megyei szervezete.

A Kapos Televízió is évek óta támogatja a családokat. Az elmúlt években több millió forintnyi ajándékkal szerzett örömet karácsonykor.

- Nagyon sok sanyarú sorsú családdal találkozunk ezért arra gondoltunk, hogy idén is segítünk nekik. Elsősorban kaposvári családokra gondoltunk - Szabó Kinga, főszerkesztő, Kapos Televízió.

Idén gyermekjátékokat, gyermekkönyveket és tartós élelmiszereket várunk december közepéig. A csomagokat a televízió recepcióján adhatják le.

Címkék: adományozás, karácsonyi, televízió, kapos, kis szines