Egy csipetnyi múltidézés:

Idén 55. életévébe lép a Csipegető Csibe: ez a sokak számára emlékezetes, kultikus játék, amit az egykori Magyar Lemezárugyár állított elő. A 60-as, 70-es, 80-as évek jellegzetes lemezjátékainak komoly kultusza van: internetes közösségi oldalakon, fórumokon, blogokon írják meg egymásnak velük kapcsolatos élményeiket a nosztalgiázni vágyók.

A kerek évforduló alkalmából a csipegető csibe hasonmása most újra kapható a Játékvárosban és - a forgalmazó Játék Anno elmondása szerint – elsősorban felnőtteknek vásárolják. És nem csak azok körében népszerűek újra a klasszikus lemezjátékok, akiknek volt ilyen gyerekkorukban, a fiatalabb generációk is egyre inkább kíváncsiak arra, mivel játszottak szüleik, nagyszüleik.

csipegetős csibe

Újra csipeget a csibe!

Az évfordulóra a retro játékokat áruló boltok, múzeumok, kiállítóhelyek országszerte közös akcióba kezdtek. A Csibeinvázióval szeretnénk felidézni a gyermekkori élményeket azok számára, akik anno játszottak vele, és emléket állítani azoknak, akik gyártották.

A Csibeinvázió menete:

November 19-én a Játékváros Csapata 10 db képeslap méretű utalványt rejt(ett) el Kaposváron, melyeket a városlakóknak kell megtalálniuk.

10.00 óra magasságában Facebook oldalukon közzéteszik azokat a helyszíneket, ahol ezeket a kuponokat eldugták.

Elkezdődik a csibekeresgélés.

Aki megtalálja a képeslapot és beviszi a Fő utca 27. szám alatti üzletbe, az megkapja a Magyar Lemezárugyár egy emblematikus darabját, a csipegető csibét.

Ennyi.

Sok szerencsét!

Címkék: játékváros, csibe, csipegető, utalvány, keres, kis szines