gyógynövények


Tojáshéjkapszula meszesedésre, fagyöngy kapszula érrendszeri betegségekre, ezüst-kolloid csepp vírusok ellen. Csak néhány csodaszer, amit a civilizációtól elzárva, egy visnyeszéplaki házban kísérletezett ki egy természetgyógyász. Termékeit nemcsak a helyiek kedvelik. Azt mondja: nem tud annyit gyártani, mint amennyit vinnének belőle.

Kalandos út vezet a visnyeszéplaki természetgyógyász otthonába. Autóval szinte lehetetlen ide eljutni. Megérkezvén gerendákról lógó gyógynövénykert tárult elénk. Van itt csalán, menta és zsálya is.

A dobozokból hamar előkerültek gyógykészítményei. A teakeverékek, csodakapszulák és cseppek.

20 éve foglalkozik gyógynövényekkel. Azt mondja mindennek a titka a jó alapanyag. Ottjártunkkor fagyöngyöt tört össze apró darabokra, ebből kapszula készül: - immunerősítő, szív-és érrendszeri betegségekre, a legfrissebb kutatások szerint rákellenes hatása is jelentős. -

- A parlagfűkapszula az allergiát, a tojáshéjkapszula pedig a meszesedést gátolja. Az ezüst-kolloid oldatait vírusok ellen, cseppjeit pedig számos betegség ellen ajánlja - árulta el Bódisné Gál Éva.

Anikó a ma gyártott tejtermékeit pakolta otthonában. Amit nem fogyasztanak el, elcserélik. Például Éva kedvelt gyógykészítményeire.

- Ilyen életmód mellett nem olyan nagy a szerepe a pénznek, mint mondjuk egy városban sokkal jobban kiszolgáltatott az ember a keresetének - árulta el Zajáné Elek Anikó.

A faluban élők szinte mindent megpróbálnak helyben megtermelni. A gyógykészítmények mellett sokan az élelmiszert is otthon állítják elő.

 

Címkék: fában, fűben, javas, gyógynövény, asszony, somogy, kis szines