wp_000636.jpg

Meglepődött olvasónk, mikor kertjében járva arra lett figyelmes, hogy virágba borultak eprei. A büszke gazda azonnal fotózta a gyümölcsöt, és elküldte szerkesztőségünknek.

Megkérdeztük időjósunkat, mi állhat a szokatlan jelenség hátterében: - Nagyon egyszerű okokra lehet visszavezetni a különféle növények novemberi virágzását. Nem példa nélküli, sőt december végén is lehet ritkán találkozni az esettel. Az ok az idén szokatlanul korán, október elején betörő szibériai léghullámok, illetve az azt követő tartós nyárias időre vezethető vissza - tudtuk meg Szalinay Tibortól.

Az október elejei szokatlan erős fagyok(-4,-5 fok) sok helyen túl korán véget vetett a vegetációnak, majd az azt követő tartós és szokatlan meleg ismét beindította azt," megbolondítva" ezzel a növényvilágot. Régebben is voltak ilyen esetek, megfigyelték, hogy ha novemberben virágzik az orgona, vagy cseresznye, akkor kemény tél lesz. Ez igazából egy régi megfigyelésre vezethető vissza, miszerint a hosszú meleg őszt, havas hideg tél követ - összegezte a KaposPont időjósa.

Ha önnek is hasonló furcsaságokat tapasztalt kertjében, ne habozzon, küldjön róla képet videót az e-mail címünkre: info(kukac)kapos.hu!

Nézze meg olvasónk fotóit:

 


Virágzó eper novemberbenVirágzó eper novemberbenVirágzó eper novemberbenVirágzó eper novemberbenVirágzó eper novemberbenVirágzó eper novemberben
Virágzó eper novemberben
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: virágzik, növény, eper, kert, tél, kis szines