Bernát és Brúnó mindössze két napja születtek és csaknem 40 kilót nyomnak.

Az ikerborjak étvágyával nincs gond. Ottjártunkkor éppen meleg föcstejet ettek. Naponta négyszer két-két liter tejet kapnak a borjak. A gazdáknak kell etetniük őket.

- Az anyjuk sajnos le van gyengülve, nehéz volt neki kiszülni ezt a két bocit, Zimányból hoztuka tejet, mert nem volt föccstej - mondta a Katica Tanya tulajdonosa, Handó János.

Bimbó, a borjak anyja minden energiáját a kicsikre fordította, szénával, morzsolt kukoricával etetik, hogy minél előbb újra jó kondiban legyen. A szülés nem volt egyszerű, a tulajdonos állatorvos segítségét is kérte.

- Ez a második boci, ami nem tudott megszületni, annak egy lábvisszahajlása volt, emiatt egy állatorvosi beavatkozást igényelt és a visszamaradott lábat be kellett igazítani a szülőútba - mesélte Pósa Roland állatorvos.

A szarvasmarha nagyon ritkán ellik egynél több borjat. Mindössze az esetek egy-három százalékában fordul, hogy kettő vagy három ikerborjú születik. Brunó és Bernát azonban egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy ritkaságnak számítanak. A legfontosabb nekik egyelőre az, hogy minél többet pihenhessenek.

Nézze meg videónkat:

 

Címkék: , csöcs, borj, iker, tej, kis szines