bankrabló


A rendőrök egy budapesti takarékszövetkezeti fióknál fogták el azt a bűnözőt, aki szeptember közepe óta öt pénzintézetben és egy cipőboltban „tette tiszteletét” – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a rendőrség. A férfi azzal a videóval lett híres, amin épp menekül az őt "üldöző" biztonsági őr elől, akit nem volt nehéz leráznia.

A férfit most sikerült elkapni, ugyanis épp rendőrök voltak abban a II. kerületi pénzintézetben amit kinézett magának. A rendőrök személyleírást adtak róla, hogy  figyelmeztessék a veszélyekre az ott dolgozókat. Egyikük meg is fogadta a jó tanácsokat és felkiáltott, hogy ott a tettes az ajtóban.

Az egyenruhások rögtön üldözni kezdték, öt figyelmeztető lövés is dördült, de a férfi nem állt meg. Filmbe illő jelenetek következtek: a rendőrök megállítottak két civil autót, így sikerült utolérniük a fővárosi bankok rémét. Egy keresztutcában szorították sarokba.

A rendőrség szerint a rablónak társa is volt, méghozzá egy 21 éves fiú személyében. A fiatalt az említett pénzintézet közelében fogták el, miközben cinkosára várt. Ő vélhetően figyelőként és sofőrként segítette a gördülékeny" munkát".

A rendőrök házkutatást tartottak a pilisszentkereszti, egyébként 44 éves rablónál. Otthonában több mint 200 ezer forintot, műszaki cikkeket, arany ékszereket foglaltak le, illetve a rablásoknál használt kocsit is vitték. A nyomozók szerint a lefoglalt holmikat a gyanúsított a rabolt pénzből vette.

A rendőrség mindkét érintettet őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. A másik férfit azzal gyanúsítják, hogy bűnsegédként vett részt az akciókban.

Nézze meg videón a rabló elfogását:

Címkék: kocogó, elfogás, rabló, bank, rendőrség, kis szines