4g

A Magyar Telekom 2015-re a kétszeresére kívánja növelni a jelenlegi 4G/LTE kültéri lefedettséget a hálózati fejlesztések során, és ezzel már a lakosság 80 százaléka számára teszi elérhetővé a legmodernebb mobiltechnológiát - közölte a cég az MTI-vel kedden.

A Telekom nagy sebességű internetelérést biztosító 4G/LTE alapú szolgáltatását jelenleg az ország lakosságának közel 40 százaléka éri el.

Christopher Mattheisen vezérigazgató a közlemény szerint elmondta: továbbra is erőfeszítéseket tesznek azért, hogy 2015-re meg tudjanak birkózni a jelentős adatforgalom-növekedésből származó kapacitásigénnyel. Mindez a vállalati ügyfelek számára is magasabb szintű kiszolgálást jelent, hiszen működésükhöz így a legmodernebb hálózatot vehetik igénybe.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Telekom 2012 januárjában - a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként - indította el a 4G/LTE alapú mobilinternet kereskedelmi szolgáltatást. A múlt év végére megvalósult Budapest - lakosságra vetített - 99 százalékos kültéri 4G/LTE lefedettsége, míg a beltéri 4G/LTE lefedettség 83 százalékra nőtt.

Címkék: lefedettség, dupláz, telekom, sebesség, kis szines