Először rendeznek halfesztivált Siófokon a hétvégén, a rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep, de szórakoztató programokkal is várják a szervezők a közönséget - tájékoztatta Kolumbán Tünde, a városi önkormányzat sajtóreferense az MTI-t hétfőn.

halászlé

A halfesztivál programjai között lesz halászléfőző-verseny, halászati kiállítás akváriumokkal, a Sió moziban pedig ingyenes vetítések várják a gyerekeket halakról szóló filmekkel. A helyi nagykönyvtárban ismeretterjesztő előadások mellett kiállítás is várja az érdeklődőket, míg a főtéren kézművesek kínálják portékáikat.

A főtér színpadának programjai gyermekműsorokkal, táncos fellépőkkel és koncertekkel délutánonként kezdődnek és éjszakáig tartanak. Pénteken lesz a kreatív gasztronómiai verseny nyilvános zsűrizése és eredményhirdetése. A háromnapos rendezvény fellépői között lesz a Budapest Bár és a Bergendy Zenekar is.

Az őszi halfesztivállal Siófok hagyományt akar teremteni. A hajdani, tojástermelők által megrendezett őszi tojásfesztiválok sikere bizonyította a város számára, hogy óriási az igény az őszi rendezvényekre is. A csaknem egy évtizeden át a tojástermelők által minden ősszel megrendezett fesztivál megszűnt, Siófok ezek után döntött egy saját, témájában autentikusabb fesztivál meghonosítása mellett, népszerűsítve ezzel a Balatont és a halat.

Az új fesztivál megrendezéséhez a siófoki székhelyű Balatoni Halgazdálkodási Zrt., a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület, a város intézményei és a civil szféra is hozzájárul.

A programokról bővebben a város honlapján, a www.siofok.hu oldalon lehet olvasni.

Címkék: főz, hal, fesztivál, hétvége, Siófok, Balaton, kis szines