Ez volt a tegnapi cikkünk alaphíre: voltak, akik meztelenül, más hallgatók öltönyben tiltakoztak a kampuszon a Kaposvári Egyetem dresszkódja ellen. Egy, a rektor által jegyzett szabályzat szerint ugyanis októbertől a fiúk zárt cipőben, a lányok pedig kevés sminkkel léphetnek csak be az egyetemre.

A linkre kattintva amúgy minden előzményt megtalál: a hallgatók által rögzített pucérkodós beszédórát éppúgy, mint a témában készített tudósításunkat. Elolvashatják azt is, mit gondol az internet kormányzati fenegyereke, Deutsch Tamás, hogyan vélekedik az ombudsman, Aáry-Tamás Lajos és a komentek között is akad néhány igazi gyöngyszem.

A témát a világsajtó is átvette, igaz ők egy nemzetközi hírügynökségre hivatkozva tették ezt. Mindegy. Egy gyors keresést követően, a mértékadónak mondott és tartott washingtonpost, a foxnews és a bbc online kiadásában is rábukkantunk a kaposvári történetre.

Ezen sorok írása közben egy dán tévécsatorna szerkesztője érdeklődött, hogy használhatná-e a KaposPont írását és időközben az euronews hírcsatorna is megkereste szerkesztőségünket; úgy tudjuk: magyarországi forgatócsoportjuk a jövő héten Kaposvárra érkezik.

Közben reagáltak az egyetem kommunikáció szakos hallgatói is. Mivel a helyzet igen komoly, ők is megfelelő komolysággal adtak hangot érzéseiknek az üggyel kapcsolatban.

 

 

 

Az általunk megkérdezett ügyvéd véleménye egyébként nagyjából egybecseng az ombudsmanival: egy rektor valóban szabályozhatja az öltözködést, de ez a mostani intézkedés talán túllőtt a célon. Ráadásul dr. Dobos Pál szerint az sem egészen világos, milyen szankcióval számolhat egy alulöltözött, esetleg túlillatosított diák.

 

Címkék: dresszkód, dress, code, kaposvári, egyetem, kis szines