meta1.jpg


Antal Nimród a Kontroll című filmmel robbant be a köztudatba. Ezután nem lehetett szó nélkül elmenni mellette, lehetett az magyar vagy külföldi, európai, vagy éppen tengeren túli filmesztéta, kritikus, vagy csak mozinéző. Ezután készült még pár film, de a nagy Hollywood-i berobbanás még váratott magára. Egészen mostanáig...

antal nimród.jpg


Nimródot ugyanis nem más, mint a Metallica, a világ egyik legnagyobb és legtökösebb rock/metal bandája választotta rendezőnek, nem egy hagyományos zenei DVD, hanem egy történettel megáldott, teljes értékű mozi elkészítéséhez.

Ugyan a Metallica kissé már talán kiöregedőben van, talán pont ezért volt időszerű elkészíteni ezt a filmet. Egyszerűen kellett egy nagy, új, talán utolsó dobás, és egy egyszerű CD kiadása már olyan snassz nem?

metallica.jpg


A lényeg, hogy a mozi kritikusok és laikusok szerint is működik, nem kicsit, hanem nagyon, hangos is, nem kicsit hanem nagyon, és persze MAGYAR, hisz Antal Nimród mellett Pados Gyula az operatőr is (akinek munkája tényleg szemet gyönyörködtető) a piros-fehér-zöldet képviselte a stábban.

A történet egyébként egy Trip nevű fiúról szól, aki miközben a zenekar számára vinne valamit, egy óriási lázadás közepén találja magát. A legismertebb számok csendülnek fel, és közben azok egyértelmű vagy éppen szimbolikus leképeződését látjuk a vásznon.

Nézze meg a film beharangozóját: 


Címkék: metallica, antal nimród, zene, kritika, film, kis szines