Lovaskocsizás a zselici természetben. Ez az egyik kedvenc időtöltése a Szabó családnak. A házaspár visszatérő vendég Kardosfán. Évente háromszor is ide jönnek kikapcsolódni.



- Mi természetszerető emberek vagyunk. Ebből a szempontból pedig kifejezetten megfelelő volt a hely. Lehetett sokat kirándulni nyugodt körülmények között természetfilmeket, fotókat készíteni, igazán ajánlom mindenkinek - Szabó Zsigmond, Budapest.

A hotel nagyon népszerű, főleg a városi emberek körében. A legtöbben vadászni járnak ide, vagy éppen a ropolyi tóban horgásznak.

- Nekem külön kikapcsolódást jelent, mivel ügyfelekkel foglalkozok mindennap, hogy a pihenésemet itt töltsem el Budapesttől jó pár kilométerre - Szabóné Felnagy Gabriella, Budapest.

A hotel vezetője azt mondja: az év végéig telt házzal üzemelnek, ez köszönhető a Széchenyi kártya programnak is.

- Amióta bejött a SZÉP kártya elfogadási lehetőség, ez így elég népszerű lett minden helyen. És ez gyakorlatilag a forgalomnak itt nálunk legalább is 1/3-ával lehet számolni, hogy 1/3-át adja, és ezt ki is használják a vendégek egyértelműen - Klenovics Anikó, szállodavezető, SEFAG Zrt. Hotel Kardosfa.

Festői környezet Mezőcsokonya határában. Ilyenkor ősszel tömegek lepik el a falusi erdőt.

- A mezőcsokonyai Szilasi erdő népszerű kirándulóhely. A mezőcsokonyaiak különösen most a gomba érés időszakában tömegesen keresik fel - Decsi József, polgármester, Mezőcsokonya.

Nemcsak a hagyományos erdei programok vonzzák ilyenkor Somogy belsejébe a turistákat: népszerű az erdei vasutazás, a biciklizés és a túrázás is.

Címkék: turzimus, fellendült, őszi, 2013, kis szines