A Kapospont állandó időjósa, Szalinay Tibor 30 éve figyeli környezetünk alakulását.



- Megfigyelés alapján ismerem ezt a környéket, tehát tudom azt, hogy Kaposvárnak a délnyugati részén, mindig nagyobb hó esik, mint mondjuk az északkeleti részén, Toponáron - Szalinay Tibor, a KaposPont időjósa.

A legtöbb országos csatorna időjárás-jelentése nem mutat pontos képet Somogyról. Sok tv ugyanis régióra, vagy a nagyobb városokra jelzi csak az időjárás változást.

Eddig mi is csak az országos meteorológiai szolgálattól kapott adatokkal tudtunk dolgozni. Szalinay Tibornak köszönhetően azonban most már kiszámíthatóbb előrejelzést kaphatnak a somogyiak.

- Nézem állandóan az időjárás jelentést, és észrevettem, hogy mostanában, mintha pontosabban lenne a Kapos Tv-nek az időjárása, mint a nagy tévéké, és ennek nagyon örülök, mert ki lehet számítani, hogy mikor kell a virágokat bevinni, mikor kell kihozni - mondta el Hidvégi Györgyné.

- Sokkal jobban be tudják határolni az időjárást, mint bárhol máshol az országban, és ezt figyelemmel kíséri az ember, bárhol, bármikor, én legalább is fontosnak tartom - tette hozzá Péterfai József.

Internetes oldalunkon a kapos.hu-n színes ábrák jelzik a következő napok időjárását. Az oldal felelős szerkesztője azt mondja: az újítás a látogatókat is jobban vonzza.   

- Mióta az új időjárás van a KaposPonton, azt vettük észre, hogy sokkal több kattintás érkezik az olvasók részéről. Régebben is mindig az időjárás volt a legnézettebb témánk kimondottan, főleg, ha extrém helyzetek történtek, ilyenkor az olvasók is aktivizálják magukat, küldenek képeket, videókat is - válaszolt kérdésünkre Kontra Gergely, a KaposPont felelős szerkesztője.

Hogy a következő napokban milyen időre számíthatunk, az 99 százalékos pontossággal kiderül a Kapospont után kezdődő időjárás-jelentésből.

Címkék: szalinay, tibor, időjós, kapospont, yolo, kis szines