Munkáspárt 2006 Sajtóirodája közleményben tiltakozott Mitru Tímea szolfézstanárnő elbocsátása miatt. A levelet alább váltotzatlan formában tesszük közzé, erre a linkre kattintva, pedig a hörgős-pörgős nótát hallgathatja meg.

krúgott tanárnő x faktor


"A zenei ízlés mindenkinek a magánügye, azonban ha emiatt valakit elbocsátanak az állásából, az már a társadalom közügye. Nem akarunk olyan országban élni, ahol a munkának és a dolgozó embereknek nincs értékük, és ilyen mondvacsinált indokokkal elbocsáthatók, derékba törve ezzel tisztességes emberek karrierjét. A tanárnő esete csak egy a megszámlálhatatlan hasonló eset közül, csak azok nem kapnak médianyilvánosságot.

Ironikus, hogy a tanárnő által előadott dal is a világ igazságtalanságairól szól, és szövegében nem tartalmaz semmi elítélendőt. A közéletből azoknak kell távozni, akik nem képesek értékelni a dolgozók becsületét, és Horger Antalt játszva ítélkeznek mások boldogulása felett.

Mi olyan munka-törvénykönyvet akarunk megalkotni, amely a dolgozót védi, nem a nagyvállalkozókat és az őket kiszolgáló államot. Amelyik törvénycsomag nem óvja kellőképp a dolgozó embereket, az antidemokratikus, ezért mi szavatolnánk a tisztességes bérezést, a munkabiztonsági előírások betartatását. Biztosítanánk, hogy senkit ne bocsáthassanak el pusztán terhesség, betegség, bőrszín, vallás, idős kor, etnikai és szexuális hovatartozás miatt. Olyan társadalmat akarunk, amely ezeket az alapvető emberi normákat nem csak a törvények miatt tartja tiszteletben" - írta közleményében a Munkáspárt 2006 Sajtóirodája.

Címkék: Munkáspárt, kirúg, tanárnő, produkció, X-Faktor, kis szines