A pénteki nap még  a változékonyság jegyében telik. Egy gyengébb csapadékzóna éri el ismét hazánkat. A jelenlegi számítások szerint az említett zóna Somogy megye nyugati, északnyugati részén okozhat majd kisebb esőt, záport. A megye más részein csak elvétve fordulhat majd elő kisebb csapadék. Erősen felhős lesz az ég, de időnként elvékonyodhat a felhőzet, a nap is kisüthet. Szombattól határozottabb javulás kezdődik időjárásunkban. Szárazabb levegő érkezik hozzánk, több lesz a napsütés és melegszik a levegő. A héten vasárnap lesz a legkellemesebb idő, akár 25 fok közelébe is emelkedhet a hőmérséklet. A reggeli órákban már pára és ködfoltok is képződhetnek, melyek a délelőtt folyamán mindenütt feloszlanak.

Az elmúlt napok  csapadékos időjárását okozó ciklon gyengül, átmenetileg egy gyenge magasnyomású képződmény alakul ki a Kárpát-medence felett, így szárazabbra, naposabbra fordul az idő. Hétfőn a nap második felében már egy újabb frontrendszer közelíthet meg minket, ismét csapadékosabbra fordul az idő, keddre komoly lehűlés körvonalazódik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Péntek: Többnyire erősen felhős idő várható, de időnként elvékonyodhat a felhőzet. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 17-22 fok között alakul. A késő esti órákban párássá válik a levegő, a hőmérséklet általában 13-17 fok között valószínű majd.



Szombat: Változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél élénk lesz. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete általában 9-14 fok között várható, néhol kialakulhatnak majd ködfoltok is. A délutáni órákban 18-23 fok körül alakul a maximum hőmérséklet.



Vasárnap: Nagyrészt napos idő várható, csapadék nem valószínű. A reggeli órákra 9-13 fok közé hűl a levegő, ködfoltok kialakulásával számolni kell. A délutáni órákra általában 22-25 fok köré emelkedik a hőmérséklet.



Távolabbi kilátások: A továbbiakban is folytatódik a változékonyság. A jövő keddi erős lehűlés után ismét melegszik az idő. A csapadékos jelleg továbbra is megmarad időjárásunkban.

Címkék: időjós, időjárás, ősz, eső, csapadék, kis szines