A következő napokban is marad a változékonyság. 24 óránként érkeznek hozzánk a hol gyengébb, hol erősebb csapadékzónák.

Hazánk egy Nyugat-Európai ciklon áramlási rendszerébe kerül, a  jövő héten több hullámban érkeznek hozzánk a nedvesebb légtömegek. A csapadék időbeni és mennyiségi eloszlása még mindig bizonytalan.Lesznek helyek, ahol a jövő hét folyamán összességében jelentős csapadék hullik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: napos idő várható, a keleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-28 fok között alakul. A késő esti órákra általában 14-19 fok közé hűl majd a levegő.

Hétfő: a hajnali óráktól erősen megnövekszik a felhőzet, egyre több helyen várható eső,zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órákban megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hajnali órák hőmérséklete 9-14 fok között alakul, a legmagasabb délutáni hőmérséklet általában 20-25 fok között várható.

Kedd: változóan felhős idő várható, szórványosan fordulhat elő záporeső.
A reggeli órák hőmérséklete 12-15 fok között várható, míg a délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 22-26 fok között alakul.

Távolabbi kilátások: a hónap közepéig marad a változékony átlagos hőmérsékletű szeptemberi idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hideg, eső, változékony, ősz, csapadék, időjárás, kis szines