overdose puszi


Mikóczi Zoltán tulajdonos puszit ad a versenyzéstől visszavonuló Overdose-nak a Kincsem Parkban a Galopp versenynapon 2013. szeptember 1-jén. Az utóbbi évtizedek leghíresebb magyar versenylova fedezőmén lesz a jövőben.

A versenyzéstől visszavonuló Overdose-t felvezetik a Kincsem Parkban a lelátó előtt. A magyar galoppsport valaha élt egyik leghíresebb képviselőjétől ünnepélyesen búcsúztak, pályafutását és sikereit óriáskivetítőn elevenítették fel.

A Blaskovich Ernő Emlékversenyen Overdose is futott volna, azonban két hete bevérzett a patája, így kihagyta utolsó futamát.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyert Overdose-nak nem ez az elős problémája a patáival: 2009-ben is hasonló miatt került veszélybe a karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavalyelőtt viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba.

A mostani parádén az első versenyén rajthoz álló Opium Bullet, Overdose féltestvére öregbítette a kiváló vérvonal hírnevét: Martin Srnec zsokéval a nyergében elsőként ért ugyanis célba.

overdose tesvere

forrás: MTI; fotó: Beliczay László (MTI)

Címkék: versenyló, fedező, overdose, mén, galopp, nyer, kis szines