Vasárnap tartották a Nemzeti Vágta kaposvári futamát, ahol 19 somogyi település képviseltette magát, a döntőbe pedig végül négyen jutottak be. Az utolsó futamban végig Szilvásszentmárton lovasa vezetett, de a cél előtt 100 méterre az utolsó kanyarban kisodródott. A szervezők szerint, ez több dolgon is múlhatott: lehetett a lovas hibája, lehetett az hogy egy teljesen nyers lovat négy hónap alatt így tudtak felkészíteni, és az is lehetett, hogy a lovas korán kezdte el magát ünnepelni, de egy szakértő szerint valószínű, hogy a ló nyelve alá került a zabla, ami irányíthatatlanná tette - tudatta a KaposPonttal a Keceli Lovas Sport Egyesület.

Hozzátették: egy verseny azonban mindig a végén dől el, amikor a versenyzők áthaladnak a  célon. Ezért nem az első helyet adták át a Szilvásszentmártonnak, hanem csupán a lehetőséget, hogy ott lehessen a Hősök terén.

Az egyesület tagjai ez utóbbit pedig azért is fontosnak tartják leszögezni, mert nem akarnak szerencsével a Hősök terére kerülni. Ugyanis, mint fogalmaznak: aki magabiztosan nyer egy előfutamot és a döntőben elsőként áthalad a célon az a nyertes. Aki pedig hibázik, mint most a Szilvásszentmártoni ló az az utolsó helyen fut be.

Arról, hogy valóban Rostási Klaudia fog-e utazni a budapesti megmérettetésre, az egyesület elnöksége - a kialakult helyzet miatt - rendkívüli ülést tart, ahol vagy egy új döntést fognak hozni, vagy a régit megerősítik.

Nézze meg vasárnapi összefoglalónkat:

 

 

Címkék: vágta, elődöntő, nemzeti, verseny, kaposvár, kis szines