A Nemzeti Vágta somogyi előfutamát augusztus 26-án vasárnap tartják a Meistro Lovastanyán. Minden eddigi előfutam legnagyobb rendezvénye lesz az idei, ugyanis rekordszámú, 23 település nevezte lovát a versenyre.

Akik kilátogatnak a Nemzeti Vágta előfutamára, a látványos versenyek mellett rengeteg izgalomra is számíthatnak. A döntőt megelőzően 4-5 előfutamot tartanak kora délután, amelyek igencsak szoros küzdelmeket ígérnek. Emellett lesz kamas-, póni- és szamárfutam is. A somogyi betyárok pedig nyereg nélkül is nekivágnak az 1100 méteres távnak.

A napot a délelőtti főzőverseny nyitja meg, ahol baráti társaságok és települések ínyencei mérhetik össze tudásukat, napközben pedig a Bárány Fogadó büféje gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes. Itt azonban még nem ér véget a programok sora, ugyanis lesz még magasugró verseny egy ló és egy ember között, majd a környék polgármesterei fogathajtó versenyen mérkőznek meg, de a négy székelyföldi huszárbandérium mellett a nagykanizsai, a székesfehérvári és a somogyi huszárok is bemutatkoznak.

A délutáni órákra egy igazi újdonsággal készülnek a szervezők, ugyanis különböző területen már sikert elért csapatok összefogásával - a somogyi betyárok és huszárok, a Füred Rock Szín Kör, valamint a Meistro Lovastanya lovasaival és dobosaival - egy eddig Kaposváron még nem látott produkciót, egy zenés-táncos-lovas-énekes műsort fognak bemutatni, "A jó lovas katonának" címmel. A tűzoltók pedig meglocsolnak egy tüzes menyecskét.

A verseny után egy látványos lovas kaszkadőr-show várja az érdeklődőket, végül pedig egy rock koncert zárja a napot.

A rendezvény természetesen mindenki által ingyenesen látogatható.

Részletes program a www.meistro.hu honlapon is elolvasható.

Címkék: meistro, lovas, nemzeti, vágta, kaposvári, kis szines