A palackot közel három hónappal a vízbe eresztés után, hétfőn találták meg Balatonkenesén. A szerencsés megtalálók - egy budapesti család - a Galerius fürdő vendégei voltak ma.

- Hétfőn Balatonkenesén a nádasban egy száraz részen a nagyobbik fiam talált egy palackot, amiben volt valami összetekert papír, amiről utólag kiderült, hogy egy ide szóló jegy, valamint a polgármesterek üdvözlő levei - mondta el Kállai János.

A megtalálóknak kapóra is jött a nyeremény, amit a mai hűvösebb időben ki is élvezhettek:

- Nagyon örültünk neki, pláne úgy, hogy akkor már tudtuk, hogy a mai nap elég hideg lesz úgyhogy a Balatonban nem nagyon célszerű fürdőzni, így pont kapóra jött a jegy - tette hozzá a szerencsés megtaláló.

Siófok polgármestere szerint, sikeres kezdeményezés volt a palackpostás üzenet:

- Két eredője volt az ötletnek, egyrészről a palackposta mindig egy fontos üzenet szokott lenni, ezért is gondoltunk egy pozitív hívó üzenetet elküldeni Siófokról, hogy hátha valaki megtalálja, ami sikeres is volt hiszen egészen Balatonkeneséig jutott az üzenet. Másrészről, aki a Balatonból kivesz bármiféle szennyező tárgyat, az megérdemel, hogy megjutalmazzák - mondta el dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

Címkék: postát, siófoki, megtalálták, palack, kis szines