Másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre az ország kilenc dunántúli megyéjére.

Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében ugyanis tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Ma marad a nyugodt időjárás, a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, napközben helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 29, 32, késő este 20, 25 fok között alakul.

Csütörtökön újra beköszönt a kánikula, még kevesebb szélre számíthatunk, és a hőmérséklet is tovább növekszik. A napot sem takarják majd el a felhők.

Péntek már országszerte 35 fok feletti hőségre számíthatunk, több helyen 35 fok feletti hőmérsékleteket is mérhetünk. A napos, nyári idő egészen keddig marad, komoly csapadék, és lehűlés pedig augusztus közepéig nem várható.

A balatoni vitorlásoknak ma még kedvez az idő, ugyanis az északnyugati szelet olykor élénk lökések kísérhetik. Erős lesz az UV-sugárzás, bánjunk óvatosan a napozással! A tó vize jelenleg 26°C-os.

Címkék: narancssárga, másodfokú, figyelmeztetés, hőség, meleg, kis szines