Ma hajnalban már minket is utolért a régóta várt esőzés. Napközben azonban  már csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar, egyre nagyobb területen kisüt majd a Nap. Szeles marad az idő. Hajnalban 16 és 22, délután ismét 27 és 32°C között alakul a hőmérséklet.

Az erős széllökések miatt citromsárga riasztást rendelt el tizenkét megyére, köztük Somogyra is az országos meteorológiai szolgálat. A veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest - továbbá Budapesten kedden 70 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is számítani lehet.

A Balatonnál eközben másodfokú viharjlezés van érvényben. A magas hullámok miatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a tavon.

Szerdán még helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél, viszont újra a napsütésé lesz a főszerep. Hajnalban felfrissül a levegő, a csúcshőmérsékletek 30°C körül alakulnak majd.

Csütörtökre aztán ismét visszatér a  kánikula.Hazánk nagy részén már 30°C fölött alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Szinte zavartalan napsütésre van kilátás, felhő alig lesz az égen, így nagyon erős UV-sugárzásra készülhetünk.

Címkék: 2013.yolo, , nyár, idő, meleg, időjárás, kis szines