Eleinte a keleti határszélen még lesznek felhősebb területek, majd ott is csökken a felhőzet. A többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, keleten helyenként záporeső is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, a Tiszántúlon az északkeleti szelet napközben erős lökések kísérik. A hőmérséklet délután 24, 28, késő este 18, 24 fok között alakul.

Ahogy már korábban is beharangoztuk: szerdán visszatér a strandidő. A sok napsütést csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarja, csapadék nem lesz. Gyenge marad a változó irányú légmozgás, csupán a Tiszántúlon fújhat mérsékelt északi szél. 30 foknál pedig nem lesz hűvösebb.

Csütörtökön is marad a kiváló nyaralóidő, szikrázó napsütéssel, és kánikulával fűszerezve. Pénteken és szombaton azonban már megint befelhősödhet, és zápor, zivatar is érkezhet. A meleg azonban nem tágít egészen vasárnapig. Ekkor viszont érkezik egy kisebb felfrissülés a térségünkbe, de drasztikus lehűlés továbbra sem várható.

Az UV sugárzás átlagosan erős 5,4-ées szintű lesz. Ez azt jelenti, hogy bőrünk mindössze 25 perc alatt éghet le a napon. Ahol azonban erősebb lesz a napsütés 6,8-as értékeket is mérhetünk.

A Balatonnál is sütni fog a nap, és csapadék sem várható. A tó vize Siófoknál 23 fokos.

Fronthatás ugyan ma nem várható, de a térségünkbe érkező meleg légtömegek miatt a melegfrontra érzékenyek fejfájásra és rosszullétre panaszkodhatnak.

Címkék: front, strand, nyár, hideg, meleg, kis szines