A Jobline.hu utánajárt, hogy miket néznek meg a HR-es szakemberek egy-egy álláskereső profilján. A többség szerint nem az online előéletünk alapján döntenek arról, hogy alkalmasak vagyunk-e egy állásra, de azért nem árt néhány aranyszabályt betartani.

- Nagyon gondoljuk meg milyen képeket rakunk fel facebookra: Ha jövőbeli munkaadónk rá néz a profilunkra, ne a hétvégi bulifotókat vagy épp a hiányos öltözetben készült nyaralási képeinket lássák egyből.

- Figyeljünk oda miket írunk ki: Ne szidjuk a volt vagy épp jelenlegi munkaadónkat.

- Fontos, hogy ha állást keresünk a profilunk legyen naprakész: Olyan érdeklődési köröket adjunk meg ami arról szól ami minket érdekel.

- Ne osszunk meg mindent ész nélkül: Ne dőljünk be minden megosztós őrületnek, és ne Facebookon nyílvánítsuk politikai és egyéb nézeteinket.

- Ne álljunk negatívan a dolgokhoz: Ha minden bejegyzésünkbe szomorú szmájlikat és melankólikus zenéket rakunk, nem feltétlenül egy kiegyensúlyozott, dolgozni vágyó ember képét festjük le magunkról.

- Figyeljünk oda adatvédelmi beállításainkra: Érdemes beállítani, hogy csak olyanok férkőzhessen hozzá a privát adatainkhoz, akiket már az ismerőseink között tudhatunk, így az ismeretlenek is kevesebbet látnak.

- Ne csak Facebookon legyünk jelen: Ha állást keresünk, érdemes a külön erre szakosodott, LinkedIn portálra is regisztrálnunk, ugyanis azt is szívesen bogarásszák a szakemberek.

Címkék: jobline, állás, facebook, munka, kis szines