A kisgyermekes szülők javaslatai alapján összeállított terv keretében három új központi játszópark épül, mintegy 72 millió forintból öt régi játszótér alakul át teljesen, a meglévőkre ugyanakkor további 40 millió forintot fordít az önkormányzat.

Kisgyermekes szülők jelenlétében mutatta be a Kaposvári Gyermekmosoly Programot Szita Károly polgármester és L. Balogh Krisztina városi főépítész. A kedd délutáni találkozón elhangzott: az előzetes tervekkel szemben nem 100, hanem 233 millió forintból újulhatnak meg a kaposvári játszóhelyek. A kaposvári gyermekek szabadidejének eltöltésére 50 éve nem fordítottak ekkora figyelmet.

A Gyermekmosoly Program részleteit a szülők javaslatai alapján dolgozta ki a város. 115 millió forintból - a Béke parkban, a Füredi úton a Jéé diszkont mögötti fás területen és a Berzsenyi parkban - három új központi játszópark épül, mintegy 72 millió forintból pedig teljesen megújul Kaposvár öt régi játszótere. A meglévőkre ugyanakkor további 40 millió forintot fordít az önkormányzat. A fejlesztés során nemcsak közkedvelt játékokat újít meg a város, hanem azok környezetét is szebbé és barátságosabbá, ugyanakkor biztonságosabbá teszi. Az önkormányzat ivókutakat, padokat helyez ki és kerítéssel veszi körbe a játszóhelyek egy részét.


A kivitelezés 2014 májusában fejeződik be. A program részleteiről folyamatosan tájékozódhatnak a www.facebook.com/KaposvariGyermekmosolyProgram oldalon, és ezen a felületen várja a városvezetés a szülők véleményét, észrevételeit is.

Címkék: Károly, játszótér, Szita, program, kaposvár, kis szines