Több mint 1015 kilométer a somogyi túraútvonalak hossza. Ha az egészet nem is, de a városkörnyéki jelzéseket felújítják a közeljövőben. A túrázás egyre népszerűbb és nagy fejlesztésekre is lesz pénz.

- Az országos kéktúra most kap egy hatalmas lendületet, több száz millió forintot fordítanak a felfejlesztésére, úgyhogy én bízom benne, hogy egyre több magyar turista marad itthon, hiszen Magyarország is csodálatos - Fodor Péter elnök, Zöldpont Életmódklub.

A város 50 millió forintot fordít a környék parkerdőire, mondta el Szita Károly. Ezeket a Sefaggal közösen rendbeteszik, felújítják a tornapályákat és újabb túraútvonalakat alakítanak ki.

- Csak javasolni tudom mindenkinek kortól telejsen függetlenül, hogy aki még nem járt a város környékén, nem járt a Zselicségben érdemes kipróbálnia, érdemes szép környezetben egsy kellemes túrát, sétát tennie - Szita Károly polgármester, Kaposvár.

A polgármester felkérte a túraegyesületeket, hogy tegyenek javaslatot a város környéki színnel jelzett útvonalak elnevezésére, hiszen több olyan kaposvári személy is van, akik sokat tettek a természetért és a túrázásért.

Címkék: rendbe, parkerdőt, teszik, turisztika, kaposvári, kis szines