Az agrármérnök minden szabadidejét a maketteknek szenteli. Van olyan munkája, amin egy évig dolgozott, több száz darabból rakta össze. A fiatalember a legtöbb alkatrészt is saját maga készíti. A jövőben egy makettkészítő klubot szeretne létrehozni Kaposváron.
Egy kis figura elkészítése több hónapot is igénybe vesz. Barabás Tamás azonban nem sajnálja rá idejét. Naponta több órát görnyed az asztal felett és ragasztgatja a saját maga által gyártott alkatrészeket. Tamás azt mondja: ez egy szenvedély, amit soha nem tud megunni.

- Néha elég nehéz mert van olyan hogy egy folyamatnak háromszor is neki kell állni. Türelem kell hozzá és néha olyan mozzanathoz és egy alkaltrész behelyezéshez nagy levegő kell és jó ideig vissza kell tartani, hogy nehogy elhulljon az az alkatrész. Volt már rá példa sajnos - Barabás Tamás, makettkészítő.

Ilyenkor ő maga készíti el a hiányzó alkatrészt, apró műanyagokból vagy pálcikákból. Mindent előre megtervez: még a mintákat is. Csak utána festi rá az autókra.
Ezen kívül repülők, terepjárók és több száz katona is elkészült az elmúlt 18 év alatt. 12 éves korától készíti ugyanis ezeket a járműveket.

Az agrármérnök egyébként egy makettkészítő kört is szeretne létrehozni a jövőben, ahol a különböző kulisszatitkokat is megoszthatják a hobbi megszállottjai.

Címkék: készítő, makett, kaposváron, mérnök, agrár, kis szines