A reggel ugyan napsütéssel és feltűnően tiszta égbolttal indult, az előrejelzések azonban már nem ennyire bíztatóak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanis fenntartja a citromsárga riasztást megyénkben, amely szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A dolgok jelenlegi állása, és az OMSZ előrejelzése szerint: holnap már csak az ország keleti részét boríthatja be csapadék. Nálunk pedig talán már visszatér a napsütéses, nyugodt nyár.

állomás


Fázni azonban nem fogunk. Többórás napsütésre számítunk nappali gomolyfelhő-képződéssel, délután elszórtan valószínű helyi zápor, zivatar - legnagyobb számban az ország középső harmadában alakulnak ki - néhol felhőszakadás is lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24, 29 fok között valószínű.

Vasárnap már csak északkeleten, keleten lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik, zivatarban néhol viharos széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 29 fok között alakul.

Hétfőn pedig a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Tegnap is hasonlóan indult a nap. Azonban mikor már éppen kezdtünk örülni, és a szemünk elé húztuk a napszemüveget, megérkezett az égi áldás. Méghozzá jókora csapadékkal. Csaknem egy óra alatt egy hónapnyi eső zúdult a nyakunkba, az utcák pedig patakokká váltak. Idén eddig  egyébként háromszor annyi eső esett, mint tavaly ugyanezen napig.

Egy kis visszatekintés a tegnapi özönvízre:

Még az állatmenhely is víz alá került:

Címkék: citromsárga, omsz, csapadék, riasztás, eső, kis szines