A lépcsőház felújításával szépítették meg a Duráczky József Pedagógiai Fejlesztő és Módszertani Központot a Budapest Bank kaposvári bankfiókjának munkatársai. A munkálatokra a bank Törődés Napja önkéntes programsorozatának részeként került sor, amelynek keretében a pénzintézet dolgozói idén tavasszal országszerte 16 helyszínen járulnak hozzá kétkezi munkájukkal a környezetük szebbé tételéhez.

A Törődés Napja nevű önkéntes akciósorozat célja többek között a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatása, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítása. A Budapest Bank kaposvári bankfiókjának munkatársai családtagjaikkal közösen újították fel a Duráczky József Pedagógiai Fejlesztő és Módszertani Központ lépcsőházát. Az intézmény meghatározó szerepet tölt be a Dél-Dunántúlon élő hallássérült és beszéd-fejlődési zavarokkal küzdő gyermekek fejlesztésében, és a sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő gyermekek oktatásán túl mintegy 90 tanuló számára diákotthonként is üzemel. A bank önkéntesei három évvel ezelőtt kezdték el az épület lépcsőházának felújítását, és kétkezi munkájuknak köszönhetően az elmúlt évek Törődés Napja akciói során faburkolatot kapott a földszinti és az első emeleti rész is. Ez alkalommal a két felső szinthez tartozó lépcsőházat tették rendbe az önkéntesek. A kétkezi segítségen túl a Budapest Bank 100 ezer forinttal támogatta a munkálatok elvégzését.

„Bankfiókunk több éve rendszeres résztvevője a Törődés Napja akcióknak. Kollégáink elkötelezettségét mutatja, hogy idén is nagy számban csatlakoztak a kezdeményezéshez, így egy újabb rész felújításával tudtuk szebbé tenni azt az intézményt, amely fontos szerepet tölt be a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásában” – mondta el Horváth Gáborné, a Budapest Bank kaposvári fiókvezetője.

A pénzintézet több mint 10 éve rendezi meg – minden évben kétszer, tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű programsorozatát. Az önkéntes akciósorozat keretében évente több száz munkatárs, összesen körülbelül 2600 önkéntes órával nyújt segítséget országszerte különböző helyi intézményeknek.

A Budapest Bank számára fontos, hogy a civil társadalom életének aktív részesévé váljon, és hozzájáruljon annak fejlődéséhez. A cég vállalati kultúrájában erős hagyományokkal rendelkező önkéntes megmozdulások mellett a bank is jelentős szerepet vállal a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában. E célokat támogatja a bank két önálló alapítványa is: a „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványok az elmúlt több mint 22 évben összesen 32 ezernél is több pályázatot bíráltak el, és részesítettek közel 872 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.

Címkék: törődés, budapest, napja, bank, somogy, kis szines