Napi mottó:

"Az életben soha ne magyarázkodj senkinek! A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid úgysem hiszik el,  a buták pedig nem értik meg.

A Te saját életedben jogod van döntéseket hozni: mi az, amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy, ahogy Te akarod.

Ha elrontod, szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz, élvezheted.

A lényeg, hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj. Az életed egyedülálló, csak a Tiéd. Élvezd, ahogy Te akarod!"

/ Napoleon Hill/

természet

Éled a természet, május 23-án, szerdán!

Régi nevükön a Dezsidériusok ünnepe a mai. Óhajtott, kívánt gyermekek ők, a Dezsők. Beceneveik: Decsi, Dedi, Deske, Dezse, Dezsek, Dezsi, Dezsike, Dezske, Dezsőke.

Köszöntjük az akarat és védősisak fedőnévvel ellátott Vilmosokat és az újjászületett Renátákat!

rózsa

 

ANNO érdekességek, évfordulók:

1861-ben ezen a napon született Kaposváron Rippl-Rónai József festőművész, aki 1908-tól a kaposvári Róma-hegyen vásárolt emeletes villájában élt. A modern magyar festészet vezéralakjai közé számító művész .

 

1904-ben ezen a napon kezdte meg néhány napos kaposvári vendégszereplését Blaha Lujza, a Nemzeti Színház örökös tagja. Bár a nagy színésznő nem először látogatott Kaposvárra, a közönség most is valósággal rajongott érte.

erőfeszítés

1987-ben ezen a napon jutott fel az NB I-be a Kaposvári Dózsa férfi röplabdacsapata. A város sporttörténetében először szerepeltek az első vonalban férfi röplabdázók. Az együttes neve az új szezonban Kapos Volán–Dózsa lett.


302 éve született Carl von Linné svéd botanikus, természetbúvár, a növények rendszerezésének kidolgozója.

161 éve született Otto Lielienthal német mérnök, a vitorlázórepülés úttörője.

58 éve született Anatolij Karpov sakk nagymester.

“Szegények közt a legszegényebb, aki elkótyavetyéli szárnyait, mielőtt megtudná, hogy egyáltalán volt neki, ha nem is repülés céljából, inkább azért, mert akinek szárnya van, csak az marad hűségből a földön" –ezt a 82 éve ezen a napon született Ancsel Éva költő, filozófus mondta.

Mától a művészetekenk hódol Kaposvár. Keződik a Festők városa rendezvényosorozat. 100 program 26 koncert ígérkezik a somogyi fővárosban.

festők

 

IV. Országos utcatárlat nyílik. A fesztivál ideje alatt a Csorbamari kávézó teraszát a Kaposvári Egyetem Művészeti Karánakhallgatói festik ki, közben válogatott dj-k engedik a zenét, melyet figyelemmel kísérhet a nagyközönség. Fellép a Gulliver együttes. "Kortárs" felolvasószínházi találkozó lesz. Carl Orff: Carmina Buranáját a Bódis-Nagy Katinka Táncstúdió táncszínházi előadásában láthatják. Lesz Gájer Bálint, True Smile Jam Band koncert, és Csókolom együttes is fellép.

Tehát csókolom, jó reggelt, szép napot! Válogassanak ma kedvükre!

Legyen  derűs, szép napjuk május 23-án, csütörtökön is!

 

 

 

 

 

Címkék: 23., festőóriás, derű, május, napi, kis szines, Kaposvár