Az itt élők elsőként azt a célt tartják szemük előtt, hogy összhangban tudjanak élni a természettel. Szerintük ez azért is nagyon fontos, mert az emberiség az elmúlt 100 év alatt annyi kárt okozott, mint azelőtt az emberi faj létezése óta összesen.

Egy rövid indiai dallamra épült koncertet is hallhattak azok, akik kilátogattak a Krisna-völgy huszadik születésnapjára. A folyamatosan fejlődő kis falut 1993-ban alapította négy Krisna szerzetes.  

Úgy gondolom, hogy az itt működő modell példaértékű. Az emberek itt összhangban élnek a természettel, anélkül, hogy azt bármilyen formában károsítanák. -mondta az indiai nagykövet, Gauri Shankar Gupta.

Gyöngyösi László a kezdetek óta itt él a faluban. A szegedi származású fiatalember tanítóként dolgozik a völgyben.

- Más volt egy városból persze kiszakadni, de valahogy el kellett indítani, és követelt persze ez néhány úgymond lemondást, vagy áldozatot, de nagyon szívesen csináltuk - mondta László.

Az itt élők szerint a völgy húsz éve tartó sikerét a közösség ereje adja.

- Ami miatt számomra nagyon jó itt lenni, az az, hogy egy olyan közösségben élek, ami egy boldog közösség, és ez a boldogság az, amit nagyon nehéz megtalálni, bármerre jár az ember, mindig közösségeket keres - mondta a Krisna-völgyi Templom igazgatója, Hosszú Zoltán.

A jubileumi rendezvényen a Krisna-völgy új recepcióját is átadták, ami elé két óriási elefántot is állítottak.

Címkék: krisna, völgy, búcsú, templom, jubileum, kis szines