Szombaton újra érkezik a csapadék, csaknem az egész országban heves zivatarokra és felhőszakadásra lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fenntartja a citromsárga riasztást megyénkben, amely szerint kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon túlnyomóan borult, az ország keleti harmadán nagyrészt derült idő ígérkezik, középen a rövid naposabb időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég. A keleti területek kivételével ismétlődő eső, zápor várható, helyenként zivatar is valószínű. Keleten mérsékelt, változó irányú szél várható, másutt az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, illetve zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nyugaton 14, középen 20, keleten 27 fok körül valószínű.

Vasárnap marad az erősen felhős égbolt, hosszabb napos időszakokra főként keleten, északkeleten számíthatunk, de délután nyugaton is felszakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 14, 20, középen 16, 21, keleten 23, 28 fok között alakul.

Hétfőn is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúl nyugati felén azonban napos tájak is lesznek. A Dunától keletre továbbra is többfelé fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 20 fok között alakul - írja előrejelzésében az OMSZ.

Címkék: figyelmeztetés, jég, vihar, eső, kis szines, zivatar