Kaposvár városa ezért első helyezést ért el a Kiváló Európai Desztinációk versenyén. A kaposvári pályázatot Szita Károly polgármester mutatta ma be Budapesten.

Kaposvár úgy alakította át vagy építette újjá kulturális intézményeit, múzeumait hogy azokat a mozgásukban korlátozott emberek is könnyen megközelíthessék. Így akadálymentes az Együd Árpád Kulturális Központ, a Szivárvány Kultúrpalota és a Rippl-Rónai villa is, valamint a városi fürdő és a strand teljes területe. Mindez kedvez az időseknek és a babakocsival közlekedő kismamáknak is.

Kaposváron tapintható belváros térkép, valamint audio-guide segíti a vakokat és gyengénlátókat. A hallássérültek számára speciális DVD készült, amelynek szereplői – egy hallássérült édesapa és kisfia – jelelve járják végig a várost.

Az első helyezéssel 2 millió forintos díj jár, amelyet marketingre költhet a város, valamint bemutatkozhat Brüsszelben is.

A bírálók szerint Kaposvár azért nyert, mert a város elkötelezett a turisták és ezen belül a fogyatékkal élő turisták mellett.   

Címkék: belváros, turizmus, díj, Szita Károly, kaposvár, kis szines