Somogyban csaknem 200 szervezete és mintegy 7 ezer tagja van a Vöröskeresztnek. Az egészségügyi főiskolán tartott mai megemlékezésen 40 szervezetet és önkéntest tüntettek ki az elmúlt évben végzett munkájukért.

Magyar Vöröskereszt Csillagrendje:
1 fő: Dr. Szerémy György  

DR. SZERÉMY GYÖRGY
Kaposvár
Fiatal orvosként 1974-ben lépett a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének önkéntesei közé. Siófokon járási elnökként, majd városi alelnökként köteleződött el a humanitárius szervezet elvei és tevékenységei mellett. Az Országos Mentőszolgálat Kaposvári Állomásának vezető főorvosaként, a szervezet megyei elnökeként, valamint országos vezetőségi tagként aktívan hozzájárult a szakmai és szervezeti fejlesztések megvalósításához, a nemzetközi kapcsolatok építéséhez. Emberi magatartásával, szakmai tudásával és társadalmi kapcsolataival hozzájárult a Magyar Vöröskereszt tekintélyének építéséhez.

Vöröskeresztes szolgálatáért Oklevél
1 fő: Csernák Barnabásné

Csernák Barnabásné
Hetes
35 éve dolgozik a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének alkalmazásában. Adminisztrációs feladatokat követően a pénztárosi teendőket látta el. Precíz, pontos, megbízható munkát végez. A szervezet alapelvei szerint él és dolgozik. Munkatársaival segítőkész, együttműködő. Az önkéntesekkel is jó kapcsolatot épített ki.

Vöröskeresztes munkáért arany fokozat
2 fő: Dergezné Benke Katalin, Neisz Péter

Dergezné Benke Katalin
Berzence
1986 óta aktív önkéntese a Magyar Vöröskereszt szervezetének. Összefogja, koordinálja településének közösségét, minden lehetőséget megragad a vöröskeresztes eszme terjesztésére. Nagy hangsúlyt fektet az egészségnevelésre, szervezetünk programjainak megvalósítására. A csurgói terület működése óta minden évben csecsemőgondozási és elsősegélynyújtó versenyekre készít fel diákokat. Bevonja őket a véradásszervezésbe, s más önkéntes munkába. Fontosnak tartja a családi életre való nevelést, hivatásával járó feladatait szervezetünk célkitűzésével összhangban teljesíti.


Neisz Péter
Ádánd
30 éve részt vesz a Vöröskereszt munkájában, az ádándi alapszervezet elnökeként lelkiismeretesen és fáradhatatlanul tesz a közösségért. Élete a szervezés és az emberek segítése. Többféle karitatív tevékenységben vesz részt. Ádándon és Siófokon is mindenki ismeri, szereti és elismeri munkáját. Emberileg és szakmailag olyan ember, akitől tanulni lehet, és akire fel lehet nézni.

Vöröskeresztes munkáért ezüst fokozat
4 fő: Dr, Cserényiné Dr. Horváth Edit, Horgas Ferencné, Horváth Viktorné, Szokoli Istvánné

DR. CSERÉNYINÉ DR. HORVÁTH EDIT
Kaposvár
Dr. Cserényiné Dr. Horváth Edit 20 éve tagja a Magyar Vöröskeresztnek. Jelenleg a Toponári Vöröskereszt Alapszervezet elnöke, illetve a Kaposvár Területi Vezetőség elnöke is. Lelkiismeretes, aktív hozzáállásának köszönhetően Kaposvár toponári városrészében nagyon pezsgő vöröskeresztes munka folyik. A Vöröskereszt sokrétű tevékenységeiből, rendezvények szervezéséből, lebonyolításából aktívan kiveszi részét. A városrészben élő emberek tisztelik, szeretik, a közösségért végzett önzetlen, példamutató munkáját elismerik.


HORGAS FERENCNÉ
Görgeteg
Húsz éve lelkiismeretesen szervezi meg lakóhelyén a véradásokat. A vöröskereszt egyéb feladataiba aktívan bekapcsolódik. A rászorulók részére ruha- és élelmiszer adományt gyűjt és oszt ki. Minden évben megszervezi az iskolával és az óvodával közösen az egészségnevelési-higiéniás programot az arra rászorulók részére. Évente gyerekeket készít fel a csecsemőgondozó versenyre.


HORVÁTH VIKTORNÉ
Szabás
Évtizedek óta vöröskeresztes tag, 2001. óta munkahelyén – ahol minden dolgozó vöröskeresztes tag –  ő az alapszervezeti titkár. Lelkiismeretesen szervezi munkahelyéről és a községből a véradókat. A vöröskereszt egyéb feladataiba aktívan bekapcsolódik. Elhivatottságát próbálja átadni a község ifjúsága számára. Szociális érzékenységének köszönhetően jó kapcsolatot alakított ki és tart fenn az intézményekkel.

Szokoli Istvánné
Barcs
1968 év óta vöröskeresztes tag. Vöröskeresztes titkárként 2008 év őszétől dolgozik. A tagok létszámát évről évre növeli. Adományosztásból és -gyűjtésből, a véradásszervezésből, a Vöröskereszt egyéb tevékenységeiből is aktívan kiveszi a részét. A vöröskeresztet méltóképp képviseli a városban, lakóhelyén elismerik közösségért való tevékenykedését, példamutató munkáját. Munkájára, önzetlen segítségére mindig lehet számítani.


Vöröskeresztes munkáért bronz fokozat
10 fő:

BÁRÁNY OLGA
Kaposvár
Bukovics Gáborné
Somogyudvarhely
Dákai Csabáné
Kéthely
FENYVESI LÁSZLÓNÉ
Tengőd
Gombai Dorina
Vése
Kamu Attiláné
Balatonlelle
Kovács Józsefné
Nyím
NYÁRI JÓZSEFNÉ
Magyaratád
Tóth Győzőné
Somogyegres
Tóthné Bazsó Krisztina
Balatonszemes

Kiemelkedő Oktató-Nevelő Munkáért:
1 fő: Babina Éva

Babina Éva
Balatonföldvár
1990 óta Vöröskeresztes tag, 1993 óta a Balatonföldvári Általános Iskola – mely bázisiskolánk is – tanárelnöke. Aktívan részt vesz a fiatalok nevelésében, havonta más és más programot szervez, így például gyűjtéseket, elsősegélynyújtó szakköröket, versenyeket, anyák-napi ünnepséget, vagy rendezvényeket az egészségnevelés terén. A diákokat bevonja a véradásszervezésbe, megismerteti őket a vöröskereszt munkájával, eszméivel. Közösségi ember, alpolgármesteri megválasztásával még több lehetősége van támogatni a fiatalok nevelését és a Vöröskereszt munkáját.

Az év önkéntese
5 fő:

Balázs Róbertné
Tab
Bencze Józsefné
Barcs
Kuti Ottóné
Vése
Pohner Jánosné
Szántód
Vankó Éva     
Nagyberény

Vöröskeresztes Munkáért Dicsérő Oklevél
11 oklevél:

Balatonszabadi Vöröskereszt Alapszervezet
Balatonszabadi
Kasza Géza     
Siófok
Kőröshegyi Vöröskereszt AlapszervezeT
Kőröshegy
Kruppai  József
Balatonboglár-Szőlőskislak
Kuneczné Kötő Ildikó
Inke
Mikó László
Siófok
Nagyberényi Vöröskereszt Alapszervezet
Nagyberény
NKI BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS ZENEISKOLA – ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY
Nagyatád
Satellit Bt.
Tab
Somogy Megyei óvoda, általános iskola, Speciális Szakiskola, diákotthon és gyermekotthon
Somogyvár
Vetrik Gyula
Balatonlelle

Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes  Munkáért
3 fő:

HUNKA BALÁZS
Kaposvár
KISIVÁN CSABA
Kaposvár
Soósné Csík  Erzsébet     
Siófok

Címkék: kereszt, vörös, kitüntetés, egészségügy, Somogy, kis szines