A szülők többsége előteremti az anyagiakat, hogy gyermeke ezen nyáron is hasznosan töltse a szabadidejét. A legtöbb helyen még részletfizetésre is lehetőség van.

Az édesanyák már a nyári táborokat keresik az Együd kulturális központ faliújságján. Több lehetőség közül választhatnak. Csak a pénztárca vastagsága szab határt.

- Én eddig általában találtam megfelelőt, most itt olvastam imént, 13 ezer forint/1 hét, amiben az étkezés is bent van. Úgy gondolom, hogy ez megfelelő a mai világban már. Jól érzi magát, minden évben jól érezte magát, új barátokat szerzett, hasznosan töltötte az idejét - mondta Nagy Anna.

A kulturális központ 6 féle tábort szervez június elejétől július végéig. Egy 6 ezer, a többi 15 ezer forintba kerül.

- Nálunk részletfizetési lehetőség is van, tehát nem is kell egyben befizetni. Én úgy gondolom, hogy mindig toleránsak is voltunk, tehát azért a nagycsaládosoknál is figyelembe vettük, mindenféle támogatást, segítséget megpróbálunk azért felhasználni - mondta az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója, Horváth Gáborné.

Angolul tanítják játékosan a kicsiket az egyik családi napköziben. A nyár folyamán a nyelvtanulás mellett kalózos, mesehős, és természetbúvár táborokat is szerveznek. Az elmúlt években több mint 300 gyermek vett részt a foglalkozásaikon.

- Az óvodai szünetek alatt nem nagyon tudják hova tenni a gyerkőcöket és azért így egy nagyon jó megoldás, hogy hasznosan töltik a nyári szünetet a gyerekek, tanulnak, új ismereteket sajátítanak el a táboraink által - tette hozzá az Aprajafalva Miniovi vezetője, Grófné Szerecz Diána.

Kajak edzésre készülnek a gyerekek a Desedán. A Kaposvári Vízügyi Sportklub az idén is szervez sporttáborokat ahol a kajakozás és a kenuzás alapjait lehet elsajátítani.

- Délelőtt kajakozunk, délben felmegyünk ebédelni, van ott egy kis pingpong, játék, tévénézés, délután ismét vízreszállunk és a hét végére olyan szinten megtanulnak kajakozni, hogy egy kis háziverseny keretén belül megmutathatják, hogy mit tudnak - mesélte a Kaposvári Vízügyi Sportklub táborvezetője, Rehling Nóra.

A kaposvári önkormányzat ingyenes nyári tábora idén is a toponári tagiskolában lesz június 24-től egy hónapon át. A gyerekeket ha kell, buszokkal szállítják ki az intézménybe.

Címkék: dömping, kajak, tábor, kis szines, somogy, kaposvár