A város idén július 1. és augusztus 31. között, 44 munkanapon át biztosít meleg ételt az érintettek számára. Ingyenes étkezésben részesülhetnek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, rászoruló gyermekek.

A város az önkormányzati forrás mellé állami pénzre is pályázik, ezért pályázatot ad be a Magyar Államkincstárhoz. A Városháza ezért arra kéri azokat a szülőket, akik szociálisan rászoruló, 0-18 életkorú, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekük étkeztetését más módon nem tudják megoldani, hogy legkésőbb 2013. május 21-ig a Szociális és Gyámügyi Irodán (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5. fsz.) jelezzék igényüket. Az igénylőket szociális rászorultság alapján rangsorolják.

Tavaly 763 rászoruló gyermek számára biztosította a város a térítésmentes nyári étkeztetést, vagyis egy kérvényezőt sem kellett elutasítaniuk. Az étkeztetést végző cég a nyersanyag nagy részét - a húst, a zöldséget és a gyümölcsöt - a Kaposvári Nagypiacon vette meg, így havonta másfélmillió forintot költött el a kis- és őstermelőknél.

Címkék: étkeztetés, gyermek, rászoruló, somogy, kis szines, kaposvár