Szerdán sem tágít a csapadék, csaknem az egész országban heves zivatarokra és felhőszakadásra lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fenntartja a citromsárga riasztást megyénkben, amely szerint kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Szerdán a napos időt gomolyfelhők zavarják, amelyek a Dunántúlon annyire össze is állhatnak, hogy erősen felhős időszakok is lesznek. Elszórtan - elsősorban a középső és nyugati országrészben - várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében. A délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22, 26, a középső és keleti országrészben 26, 32 fok között valószínű.

Csütörtökön már napos idő várható kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, majd délután, este elsősorban a Dunántúlon már erősebben megnövekszik a felhőzet, ott eső, zápor, esetleg zivatar is lehet. A déli szél napközben megélénkül. Estefelé a szél a Kisalföldön északnyugatira fordul, néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23, 28 fok között alakul, északnyugaton viszont 20 fok közelében marad.

Címkék: citromsárga, Dunántúl, riasztás, vihar, eső, kis szines