"Szerencsém volt, hogy nem rám dőlt a tető, hanem inkább kifelé" - mondja a KaposPontnak a somodori ingatlan lakója. Bogdán Ferenc szerint kis híja volt, hogy nem történt tragédia, amikor az átázott falszakasz már nem bírta tovább a terhelést és beomlott. A baleset pillanatában ugyanis éppen lefekvéshez készülődött, az ágya pedig nincs messze attól a saroktól, amelyik összeszakadt.

Somodor


A középkorú férfi most az épület másik traktusában húzza meg magát, de fél, hogy ez is megadja magát, a süllyedés jelei mindenesetre itt is látszanak már. Igaz, az omlást követő napokban az időjárás is jobbra fordult és Bogdán Ferenc most abban bízik, hogy a vert fal talán kiszárad.

somodor_bedőlt ház_02


Az egyedülálló férfi nem tud hová menni, de nem is költözne szívesen, mert féltené odahagyni azt a keveset is, amije van. Az anyagi kár jelentős, milliós tételről beszélhetünk. A helyreállítás költségei szintén tetemesek és a statikusok szerint - amellett, hogy egyáltalán lehetséges-e - az is kérdéses, vajon érdemes-e "megmenteni" az alapjaiban sérült épületet.

somodor_bedőlt ház_03

Úgy tudni: az önkormányzatnak nincs lehetősége a közvetlen segítségnyújtásra, esetleg a romeltakarításban tudnának segédkezni. "Egy új épületet felhúzni, de toldozni-foldozni sincsen pénzem, már maguk az engedélyek és tervek is egy vagyonba kerülnének" - mondja a férfi, aki végső elkeseredésében fordult szerkesztőségünkhöz.

Ha úgy gondolja, hogy Ön tudja a megoldást, írja meg nekünk a info.kapospont(kukac)gmail.com email-címre.

Címkék: fejére, híján. alakó, omlott, Somodor, kis, ház, kis szines