Kerítésbontás borzolja a Tallián Gyula és a Hegyi utca lakóinak idegeit. Olvasónk végső kétségbeesésében szerkesztőségünket is megkereste. Elmondta: betonkerítés környékét az évek alatt fákkal vették körül, és beparkosították. A munkálatok miatt azonban ezt a zöldterületet is ki kellene vágni, ettől félnek.

Hozzátette: a nyugalmukat is féltik, mivel a betonfal eddig legalább hangszigetelte a körbekerített területet. A drótkerítésen azonban már minden áthallatszódna. Úgy vélik, a benn tartott kutyák is többet ugatnának a forgalom miatt. A lakók tartanak attól, hogy az arra található lakások veszítenek értékükből a kihallatszódó zajok miatt.

A környékbeliek a bontások leállítását kérték már a rendőrség vezetőitől, a polgármesteri hivataltól és a városgondnokságtól is. Eddig mindenhonnan azt a választ kapták: a lakók nem szólhatnak bele az építkezésbe, mivel közterületről van szó.


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság válasza szerint Zaranyi úti objektumának kerítése a tavalyi év folyamán több szakaszon életveszélyessé vált kora és állaga miatt. A kerítés cseréjét ez indokolta. Az új kerítés valóban nem a korábbi beton elemekből áll, hanem rácsos kivitelű lesz. Miután építésről van szó, annak vannak bizonyos kellemetlen velejárói, például a zaj. Erről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság minden lakót, akit ez érinthet levélben tájékoztatott. A kerítés cseréje kapcsán valóban sor került és a későbbiekben is sor fog kerülni a túl közel nőtt, ültetett növényzet kivágására, azonban annak felmérése a Kaposvári Polgármesteri Hivatal és a Városgondnokság bevonásával történt meg. Eredményéről határozat született, aminek betartása kötelező jelleggel bír. A pótlás mértéke ugyancsak ezen határozat részét képezi.

Operatőrünk ottjártakor azonban senki sem bontotta a kerítést:

 

Címkék: bontják, olvasó, beton, lakók, fal, rendőrség, kis szines