Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) szakmai közreműködésével szimultán konferencia sorozatot szervez hat nagyvárosban, többek között Kaposváron is. A rendezvényen filmek, művészek, kutatók, szakértők és felelős szakpolitikusok segítségével járják körül a társadalmi felzárkózás megoldásért kiáltó kérdéseit. Aki részt venne a közvetlen párbeszédben, a jó gyakorlatok megosztásában, valamint az intézményi és civil együttműködések lehetőségeinek feltárásában, február 22-én Kaposváron is megteheti.

A konferencián előadást tart a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, Langerné Victor Katalin, illetve az EMMI szakpolitikusai is, akik összefoglalják az integrált felzárkózási szakpolitika kialakítását célzó kormányzati lépéseket. A TKKI főigazgatója Dr. Köpeczi-Bócz Tamás bemutatja az esélyteremtő oktatást szolgáló elveket és gyakorlatokat, a TKKI területi igazgatói és igazgatósági munkatársai pedig beszámolnak társadalmi felzárkózásért felelős háttérintézmények regionális központjaiban zajló együttműködési projektek eredményeiről.

A szakértők előadásai mellett „Embermesék” címmel neves közéleti szereplőkkel – köztük Szakcsi Lakatos Bélával és Choli Daróczi Józseffel, Oláh „Tzumó” Árpáddal – a felzárkózásról, a társadalom érzékenyítésének témájáról hallgathatnak beszélgetést a résztvevők. A programokban olyan helyi civil szervezeteket is bemutatkoznak, amelyek a társadalmi hátrányokat komplexen kezelő szemlélettel végzik munkájukat.

A konferenciák zárásaként levetítik a TKKI és az EMMI mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatását célzó, „Bizalom és Munka” elnevezésű modellprogramjának eredményeit bemutató filmet, melyet követően lehetőség adódik a programban dolgozó szociális munkással és a projekt résztvevőjével folytatott beszélgetésre is.

Kaposváron 2013. február 22. pénteken 10-14 óra között rendezik meg a konferenciát.

Helyszín:
Somogy-Flandria Inkubátorház és Konferencia Központ,
7400 Kaposvár, Ond vezér utca 1.

A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

További részletek és jelentkezés:
www.felzarkozas.eu

Címkék: tettekben, felzárkózás, esély, emmi, konferencia, kis szines